Direktlänk till inlägg 15 november 2012
En dag på semestern i år, fick maken tillfälle att följa med till Helsingborg för fiske... Vilket jag är väldigt glad för nu. För med sig hem, hade han åtskilliga kilo torsk... Och det finns inte mycket som slår torsk...
Och en stående favorit här hemma i Finabo är Fiskhandlarnas fisksoppa.... Mmmm...
Fond:
7 dl vatten
1½ fiskbuljongtärning
3 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
3 msk chilisås
1/4 - 1/2 tsk sambal olek
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser till fonden och koka upp. Låt småkoka ca 30 minuter.
600 g kungsfisk el kolja, havskatt, sej, torsk, långa, vitling
1 tsk salt
1 röd paprika
1/2 purjolök
1 stor morot
1 msk smör
dill
Gör så här:
Skär fisken i bitar och lägg dem i en skål, strö över salt och rör om. Skär morötter och paprika i fina små bitar och purjolöken i tunna ringar. Fräs grönsakerna lite lätt i smöret i en kastrull. De skall inte ta färg. Häll över fonden och koka upp. Lägg i fisk och dill. Låt soppan sjuda ca 3-4 minuter.
Klart att servera!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|