Alla inlägg under april 2010

Av carin johansson - 21 april 2010 06:09

I kväll är det vinprovning som står på schemat. Vita viner från Alsace... I kväll skall jag INTE dricka ur alla glasen, vilket jag gjorde förra gången... Det var en GRYMT lång torsdag efter den vinprovningen.... Jag kan ju åtminstone intala mig det innan jag går dit... ;))


vinglas


Följetongen med mor och far verkar åtminstone få ett slut... I går eftermiddag kom dom till slut till Ancona i Italien. Något mörbultade efter att ha blivit hänvisad till GOLVET som härbärge för natten... I Ancona väntade bussar för vidare transport till Rimini och så en hotellövernattning innan den långa bussturen hem startar. Men det skall åtminstone vara svenska bussar med fungerande toaletter ombord... Dom första bussarna som avgick från Grekland var grekiska bussar UTAN fungerande toaletter och grekiska chaufförer som vägrade stanna... Underbar situation!!! Då känns det nog oerhört LÅÅÅNGT till Sverige.....


Ha en riktigt bra dag! Kraaam

Av carin johansson - 20 april 2010 06:22

I går kväll ägnade jag en del av tiden åt det jag har längtat sååå efter... Att fylla mina nya köksskåp!!! Flyttkartong efter flyttkartong packades upp...


Mårten har ärvt en så fin service efter sin mormor och medans den stod där på bänken passade jag på att fota den... :))

  

Det är mattallrikat, djupa tallrikar, förrättstallrikar, assietter, en hel hoper med upplägningsfat och en kanna. Tycker den är så söt!

Följetongen med min stackars mor och far fortsätter.... I går morse fick dom besked om att Fritidsresor av såg att sätta dom på en färja från Grekland till Ancona i Italien... Den lilla båttrippen tar endast 21 timmar... På väg från Aten går bussen sönder, så dom fick snällt stå och vänta på någon mack till ny ersättningsbuss kom.... När dom sedan väl kommer ombord på färjan, ja då visar det sig att det inte finns några hytter!!! Så dom får filtar och kuddar för att sedan lägga sig på golvet..... Det blir nog en skön natt! Så just nu i skrivande stund befinner dom sig ute till havs någonstans mellan Grekland och Italien.... Och hur vidare transport skall ske från Italien, det återstår att se... SUCK!!!

Ha en bra dag! Kraaam

Av carin johansson - 19 april 2010 06:14

I går fick jag och Matilda, okej Selma, du oxå, ett ärofyllt uppdrag.... Vi fick äran att umgås med vår söta lille granne Tage, medans hans mor och far skulle flytta en flock med hingstar. Som vi har väntat på denna stund, jag och Matilda!!! :))


  


  


Fram med den stora kassen med babyleksaker, som jag faktiskt har sparat, allt annat är helt utrensat....


  


Selma är såååå förtjust i Tage!!! Hon avgudar honom!!! Kommer krypandes och måste bara få vara med på ett hörn!!! Och tro det eller ej, ni som har träffat Selma, hon beter sig riktigt ordentligt! :D Hon förstår att den är en bebis så hon är såååå försiktig, bara hon får nosa lite på honom!


  


Lille go´e Tage.... Tack för att du kom och lekte med mig och Matilda!


Mor och far, dom stackarna, som semestrade på Gran Canaria förra veckan, befinner sig just nu i Aten.... Dom fick flyga dit i går och tanken är att det skall bli BUSS hem därifrån..... Jag ber en BÖN att luftrummet öppnas i dag, så dom slipper denna långa resa på buss......


Ha en härlig dag! Kraaaam

Av carin johansson - 17 april 2010 15:59

Äntligen, äntligen, äntligen är vi klara med köket!!! Snickaren har varit här och lagt sista handen vid det som skulle göras.... :)) Jag är sååå nöjd!!!


  



  


  


Profilerna under  skåpen kom på plats idag... Samt hyllor för mikro etc.... Bänkskivor sattes fast... Och diverse småplock...


  


Selma har fått ett eget krypin... Och det blev också färdigställt idag... En egen hundkoja i köket! :))


Men jag har äntligen också fått träffa min kära blogg vän Camilla! Hon och maken var på shoppingrunda hos Lena och då tog vi tillfället i akt att träffas! Så roligt att få ett ansikte!!! :)) Rörigt värre här i Finabo med köksarbete och allt, men det fick hon ta... ;))


Och söta Camilla hade även med sig en present när hon kom....


  


  


En kakburk som matchar köket perfekt!!! Och dessutom är av samma sort som min nyinköpta kaffeburk... :))) Jag skall omedelbart se till att fylla den med något riktigt gott!!


I kväll väntar umgänge med våra go´a grannar....


Ha en härlig lördag! Kraaam


Av carin johansson - 16 april 2010 06:27

Äntligen fredag!!!! Igen... Veckorna rusar på! Nu är vi snaaaart klara med köket! Bara små detaljer kvar.... Vi skall få det sista besöket av snickaren och sedan återstår bara det roliga! Att få INREDA!!! Kan knappt bärga mig... Började ju lite smått i veckan... Hi hi....


Något annat som inte är fullt så lustigt är att hela vårt luftrum är fullt av vulkanaska... Och mamma och pappa sitter på Kanarieöarna och skall flyga hem i dag... Hmmm, vi får se när vi får se dom igen.... I och för sig, så går det nog ingen nöd på dom.... Ett par dagar till i solen hade man ju inte tackat nej till :D!!!



I går kväll var det dax för ridlektion igen. Och jag fick äran att testa en nyinköpt liten dam... Eller liten är hon inte, men mycket fullblod så hon är oerhört smäcker..... Jag blev helt såld!!! Nyförälskad!!! Jim tittade på mig efter lektionen och ville ha ett utlåtande... -Hon passar mig PERFEKT!!! Varpå han brister ut i gapskratt och säger att han visste det, så nu var det bara fritt fram att lägga bud.... -Jag skickar med en dressyrsadel oxå....


Hmmm, det är nog inte läge att komma hem och upplysa maken om att man vill köpa häst veckan efter att man satt in nytt kök va???


Önskar er alla en underbar fredag!!!

Av carin johansson - 14 april 2010 21:31

Jaha... Så är min tid som lyxhustru över för denna gången... Inga färdiglagade luncher... Ingen som sköter mathandlingen... Det är med viss ångest jag inser att maken börjar jobba i morgon... Det är SÅÅÅ lyxigt att BARA gå till jobbet! Slippa tänka på middag... Slippa tänka på handling...


Idag fick jag en underbar fisksoppa till lunch och receptet hittar du HÄR



Men nu är det åter till verkligheten!


Förresten, måste ge maken en elogé! Han har idag slutat att snusa! Efter 23 år som snusmumrik!


Ha en skön kväll!



Av carin johansson - 14 april 2010 06:44

Då var spisfläkten på plats! Det börjar arta sig nu... :))


 


En vända till med snickaren och dom sista detaljerna är på plats.... Ja förstås, jag måste en vända till IKEA och införskaffa lite detaljer som missades förra gången... Lådstoppar etc.


I går hade Matilda och Picasso träning för underbara Suss. Vilken fantastisk människa till att få fram dom där små, små hjälperna som gör så mycket! Helt fenomenal på att förklara! Matilda kunde i går flytta Picassos bakdel och få honom att trampa under sig hur fint som helst, tack vare god vägledning utav Suss! :))  Vi längtar redan tills nästa gång!


Ha en underbar dag i vårsolen!

Av carin johansson - 13 april 2010 06:33

Nu sitter fogen där den ska och inga konstigheter inträffade! Inte utan att vi var tämligen nervösa, både jag och maken efter våra dåliga erfarenheter med att sätta just fog....


 




Bänkbelysning har oxå kommit upp! :)) Helt underbart att få LJUS över bänken!


 


Hann faktiskt med en liten shoppingrunda i går em oxå... Hos Lena, såklart....


I kväll väntar ridkurs för underbara Suss....


Ha en underbar dag!!! Kraaam

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

mail


Ovido - Quiz & Flashcards