Alla inlägg under november 2009

Av carin johansson - 11 november 2009 06:22

Måste visa er vad min vän Erika har skapat! För ett tag sedan undrade Erika om jag inte hade något bra kort på hästarna. Hon hade fått ny inspiration till att måla... Och i måndags kväll kom hon med den färdiga tavlan!



  

Med texten " Picasso, Matildas prins"


Visst är den fantastisk!!!



Av carin johansson - 10 november 2009 06:11

Måste återge vad som utspelade sig här hemma i tordags kväll... Förra lördagen hade vi våra goa grannar här och vi slog till och hade kräftskiva på kräftorna som vi var och fiskade tidigare i höstas. Det blev ganska många kräftor, så vi orkade inte ens äta upp alla utan det blev ett antal kvar... När jag dukade av bordet medans gästerna var här, så lägger jag ner kräftorna i spadet, tillbaka i kylskåpet och stoppar burken längst in. Söndagen gick och burken stod kvar. Måndagen gick, likaså tisdag och onsdag utan åtgärd. På torsdagen fick jag lite bråttom då vi skulle packa inför vår weekend resa till Norge.


Jag fick samtal från skolsköterskan på dagen. Filip var där och kändes sig inte riktigt kry. Blek och huvudvärk så vi bestämde att jag skulle skjutsa hem honom. Jag kom hem i från jobbet. Lite lätt stressad med kvällens packning framför mig och börjar med att röja ur kylskåpet eftersom vi inte skall vara hemma på ett par dagar... Ställer ut det som skall slängas på diskbänken. Längre hinner inte jag för sedan var vi tvugna att åka till skolan för Matilda och hennes skolkamrater hade invigning på World Wide Park, deras jättefina djurpark som dom har arbetat med i Storyline. Ett fantastiskt jobb barnen har lagt ner!


Vi kommer hem. Stormar in för att sätta i gång med packningen. När Mårten tittar ner i slasken ser han skal efter 5-6 kräftor... OOOOH NOOOO! Detta är inte sant!!!! Den ångest och panik som griper tag i mig går inte med ord att återge...


Filip hade kommit ner i köket medans vi borta. Hittar en burk med kräftor och kräftor är det bästa han vet... Gott tänker han. Här skall inget förfaras...


Hur gör vi nu? Skall vi packa? Skall vi ställa in? Vad gör vi?!?! Hur som, vi beslutade oss för att packa färdigt. Vi bäddar ner grabben på kvällen med en hink ståendes jämte sängen... Och sedan väntar vi.... Men inget händer!!! Han klarade detta galant! Han fick inte ens ont i magen!!!


Så kan det gå! Ha en bra dag!

Av carin johansson - 9 november 2009 06:12

Måndag morgon efter en intensiv helg! I fredags morse satte vi oss i bilen för att bege oss till Norge och Beriostölen, där vi skulle fira Laila och hennes 30-års dag. 60 mil enkel resa, så det blev några timmar i bilen. Väl framme i Beitostölen väntade ett riktigt vinterlandskap! 30 -35 cm snö! Fantastiskt! Barnen var som kalvar på grönbete och byggde snökojor och lekte för glatta livet! Härligt! Det är inte många dagar här hemma som vi har snö över huvudtaget... Så dom tog verkligen tillfället i akt!


På lördag kväll var det då dags för festen. Ett bra gäng med svenskar blandat med goa och glada norrmän. Som gjort för ett hej-dundrande kalas! Och det blev det!


Men vår dotter är ingen uppesittar-människa, så fram åt kvällen fick jag och hon dra oss till baka till vår stuga och runda av kvällen. Det hade jag gott av i går morse när det var dags för hemfärd. Stackars Laila, som var värdinna, hade ju knappt kommit i säng innan vi kom för att äta frukost! Hoppas du får en chans att vila upp dig, för det var verkligen trevligt, Laila! Tack för en "kempe kjekk" fest och super trevlig helg!


Ha en bra dag!



Av carin johansson - 5 november 2009 21:35

Nu go vänner tar jag bloggpaus över helgen. Vi skall på weekendresa till Beitostölen för att fira Lailas 30-års dag. Vi hoppas på bra väder, avkoppling och trevligt umgänge!


  


Vet inte om hytta som vi skall bo i hyser en sådan här öppen spis, men man kan väl önska?


Ha en härlig helg!

Av carin johansson - 5 november 2009 06:12

Gårdagen fick jag och Filip avsluta med att besöka akuten. Filip har påbörjat sin vaccination mot allergi och i går var det dags för omgång två... Vi åker ner till barnmottagningen i Skene och i bilen kommer jag med förkräckelse på att han inte har fått något antihistamin. Mamma som man är, så har man ju dock en karta i handväskan, i med en tablett och så fortsätter vi. Detta var helt ok, visade det sig när jag kommer ner till Skene. Panik i onödan... Vi går in på ett underökningsrum, sköterskan plockar fram medicin samt Filips vaccinationsschema. Jag tittar på schemat som jag tror att det skall vara och säger: -Då skall han ha 0,2 mg i dag...  -Nej, han skall ha 0,5 mg, svarar sköterskan. Konstigt, tänker jag för mig själv, det står ju 0,2 mg, men jag är ju bara mamma...


Efter en halvtimma blir vi inkallade. Sköterskan är vit och sammanbiten. -Jag har feldoserat.... Han skulle haft 0,2 mg... 


Att jag inte följde min instinkt och protesterade!!!


Frid och fröjd, ungen såg ju ändå ut att må bra. Vi åker hem. Någon gång mellan 18 - 19 börjar han hosta och väsa så konstigt... -Vad håller du på med, frågar jag... -Det är så konstigt i halsen, svarar Filip... Samtal till 1177. Akuten nästa, var order därifrån.


Nu blev det ingen större katastrof, men man blir ändå liiiiite skraj...


Så min uppmaning till er i dag: Följ er intuition!!!! Har ni en känsla, så lita på den!

Av carin johansson - 4 november 2009 06:11

Tror att det snart är dags för att samla in och sammanställa årets upplagor av önskelistor. Dottern brukar ju börja någon gång vid midsommar och informera mig om vad hon vill ha i julklapp... Men som sagt, det är ganska långt från midsommar till jul, så önskemålen hinner ändra sig ett antal ggr. Så nu tänkte jag ta reda på vad hon VERKLIGEN vill ha. Jag gillar ju inte att vara ute i sista minuten, det är då jag hellre står och kokar knäck och pysslar med julblommor...Glad


  


Köpte för övrigt sista numret utav Lantliv i går. Tidningen var fullspäckad av jul...Fast det var liiite mycket vita jular i tidningen, som förvisso också är fantastiskt snyggt, men för egen del föredrar jag lite mer inslag av rött. Så nu ligger jag bara och funderar över hur årets pyntning skall gå tillväga... Skämt och sido, Mårten han bara suckade, -Jul... Fast båda två tycker vi att det är ganska mysigt när julen infinner sig och för vår del så känns det nog ganska otänkbart att ge oss av till sydligare breddgrader över jul. Då åker jag hellre i janurai!!! Och en dag som denna när höstblåsten viner kring knutarna, då är det lätt att drömma sig bort....


Keep on dreaming!

Av carin johansson - 3 november 2009 06:18

Japp, då var det klart. Med beställningen alltså, utav den nya vedpannan. Valet föll på en panna från Värmebaronen. Nu skall ju inte jag direkt ta åt mig äran utav detta, utan stackars Mårten har själv fått studera och fundera ut vilken panna vi skulle ta. Och när vi ändå är i farten och härjar i källaren skall vi samtdigt passa på att sätta in en ny hydrofon. Men det possitiva är att slutnotan verkar inte bli riktigt så hög som vi befarade...Glad Så jag kanske kan ta upp mina drömmar om det nya, fina, vita köket igen...


I går kväll hade barnen sina kusiner här. Vi hade en jättemysig eftermiddag. Det var länge sedan alla var samlade på en och samma gång. Det är så mycket aktiviteter åt höger och vänster så att få en eftermiddag då alla fyra kan umgås samtidigt känns svårt ibland. Men igår gick det och vi hade så mysigt! Efter som vädret var på sin värsta sida passade jag på att tända massa ljus och så gräddade vi våfflor och riktigt myste oss!


Ha en bra dag!!!


  

Av carin johansson - 2 november 2009 06:18

Det som skulle vara lätt som en plätt, visade sig bli en riktigt följetong... Vår tvättstuga... Väggar och panel är klart, men taket... Det står där fortfarande lika schackigt, spräckligt och bedrövligt. Jag blir lätt gråtfärdig när jag ser det, men det är bara att bita i hop. Mårten gjorde en attack förra helgen, men färgen sprack lika fint igen... Det värsta är att går min make på en gång till med färg och den spricker då, då befarar jag att jag inte har något innertak kvar... Kan nog väldigt lätt bli kofoten som åker fram (vilket han tänkte gjort redan i första skedet, fast jag lyckades att hejda honom...)


  


Ja, ni ser själva... Det är ingen vacker skapelse...


Nu är det bara att samla i hop sig och ge sig an en ny vecka och nya utmaningar!


Ha en bra dag!

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

mail


Ovido - Quiz & Flashcards