Alla inlägg under augusti 2009

Av carin johansson - 21 augusti 2009 06:34

I dag firar vi 10-årig bröllopsdag! Inte klokt vad åren går! Aftonens meny lyder enligt följande:


* Crostini med löjromsröra

* Fläskfile med parmaflarn, serverade med hasselnötspotatis

* Cassataglass


Sugen? Det är jag! Men först skall jag hjälpa grannarna med ett städpass för i morgon är den stora flyttardagen! Skall bli så roligt att få dom på plats. Och så väntar dom ju bebis i dagarna. Kanske på tisdag.... Ev. igångsättning... Skall bli underbart mysigt med en bebis på nära håll! Så man kan smita dit och snosa lite, och sen kan man glatt lämna tillbaka och tralla hem igen! :-)


Ha en underbar fredag! Det skall jag ha!

Kram



Av carin johansson - 20 augusti 2009 09:43

Visst är det underbart när solen lyser från klarblå himmel? Allt känns så mycket lättare då! Man skulle bara varit ledig...


I går kväll tog jag och Matilda oss en sväng med hästarna. Matilda bestämde sig för att rida Picasso, så det blev för mig att dra på joggingskorna. När vi var på väg ut stötte vi i hop med Linda och Disa som gjorde oss sällskap på turen. :-) Alltid lika trevligt att träffa Linda! I Lindas sällskap och med Ronja på släp så kunde jag ju inte med att visa min urusla kondis... Bara att bita ihop och springa med... Pust! Men välbehövligt! Matilda får nog rida Picasso lite oftare! ;-) Jag och maken lider ju av en viss passion vad det gäller att plocka kantareller. Eller rättare sagt, hitta dom före någon annan gör det... ;-) I går med Linda i sällskap höll jag på att få hjärtat i halsgropen! Dom små underbara gula växte mitt på vägen! Men inte en min jag visade... Nu gäller det att snabbt springa tillbaka utan att någon annan ser mig... He he he...


I morgon firar jag och maken 10-årig bröllopsdag!!! Sitter för fullt och försöker komponera en meny för denna högtidliga stund.... Oxfilé? Eller fläskfilé? Vad skall man ta tro? Något riktigt gott får det bli! :-)


Kram

Av carin johansson - 19 augusti 2009 06:11

Då var ett långt underbart sommarlov till ända! Idag är det dags för barnen att ge sig av till skolan. Lite pirrigt är det allt då båda två skall "byta" lärare. Filip börjar på högstadiet och Matilda mellanstadiet Det är stora barn jag har nu! :-)


Ibland blir man rädd för sig själv... I natt måste jag(?) ha varit på och pillat på väckarklockan... Inte lyckat... Men som tur är, bor det ju en valp i det här huset. Och hon har tydligen en inbygd klocka. Så 8 minuter efter att husses klocka borde ringt, så började hon att yla... Tack Selma! I morses räddade du mig! Vill inte ens tänka på när husse och matte hade vaknat annars...


Är lite lätt avis på min mamma. Hon har semester resten av veckan och tänker tillbringa dom dagarna i sommarstugan... Suck! Och solen skall visst visa sig från sin bästa sida... Tänk den som kunde det! Men mamma, det är du värd! Mitt skrivbord svämmar snart över så ledighet känns avlägset. På tal om avlägset bokade jag vinterns skidsemester i går! Vecka 1 bär det av till Kläppen! :-)


Kram


Av carin johansson - 18 augusti 2009 06:39

I dag ser ut att bli en underbar dag! Inte ett moln på himmlen! Nu gäller det för barnen att suga ur det sista goa utav sommarlovet! I morgon är det skolstart...


I går lyckades jag klämma ur mig en ovanligt korkad kommentar till en arbetskamrat. Han har tagit över föräldrahemmet och precis flyttat in där, med allt vad det innebär. -Är ni fädiga nu? var på han brister ut i gapskratt... -Är du??? får jag som svar... Efter ganska exakt 12 år i det här huset så borde jag veta bättre... Här pågår ständigt några projekt. Inför kommande höst har jag förhoppningar om att måla och tapetsera hallen, tvättstugan och att byta kök. Har jag tur räcker energin til att fixa toaletten nere. Sedan har vi två garderorber uppe som behöver fixas... Ute behöver ladugården nya brädor, nytt tak, en del färg osv. Det som pågår just nu är carporten. Det är förberett för plattläggning, men där tog det stopp... Maken har ju förvisso lagt ganska mycket tid hos grannen dom sista veckorna så när dom har kommit på plats kanske det är dax för plattor  ;-)

Ha en underbar dag!

Av carin johansson - 17 augusti 2009 06:23

Så, här är hon! Vår underbara, busiga hopplösa lilla Selma!

I går var jag i väg på en liten skogpromenad med mor och far för att se om vi kunde hitta lite kantateller. Tydligen har hon förstått vad det är som husse och matte så ivirgt letar efter i skogen... Ett tu tre dök hon upp med en kantarell i munnen! Så blir hon ingen jakthund kan vi ha henne till katarellhund! :-)


I lördags fick hon följa med husse till våra nya grannar. Husse har varit där och hjälpt till med lite renoveing före inflyttning. (Sedan tidigare goda vänner till oss;-))Grannens familj består bla av en svart labbe som lyssnar till Kira. Så Kira utsågs till barnvakt... Kira ansåg väl mer att wow, jag skall visa tjejen vad som verkligen är kul! I ett obevakat ögonblick försvann flickorna ner till dammen för att bada... Då Kira är labbe tillhör detta favvosysselsättning, bara det att hon är inte tillåten att gå dit själv... Kira var ju intelligent nog att ta sig ett snabbt dopp och sedan springa hem igen, så kanske husse och matte inte märker något.... Men Selma, som alla barn, glömde både tid och rum, så hon "fastnade" i vattenbrynet och jagade sin egen spegelbild... Fast bara så långt att vattnet nådde magen, sedan blev det för kallt!


Just nu snusar hon i korgen och laddar för nya äventyr i dag!

Av carin johansson - 14 augusti 2009 08:30

Underbart med helg! I morses var jag nästan död när klockan ringde... Lyckades till slut åla mig ur sängen och ner för att inta en stooor kopp kaffe. Kände mig lika trött som valpen som låg i korgen och försökte göra sig osynlig. Rör mig inte, se mig inte och ta för gudsskull inte ut mig!


I kväll skall vi ha hand om kaffeterian på Kungaberg då Fritslas A-lag spelar match. Så i går kväll var det till att baka ideella kakor...


I morgon bär det av till stan för att införskaffa nödvändigheter inför skolstarten. Nya skor till Matilda, utan bitmärken... Vad fort ett sommarlov går! På onsdag är det dax. Men barnen ser fram mot skolstarten och tycker att det skall bli kul med nya lärare och att få träffa kompisarna igen. Dom riktigt längtar! BRA!!!


I morgon kväll hägrar kräftskiva hos mor och far. Gott! Jag ÄLSKAR kräftor... Kan knappt bärga mig.... Är dock lite bekymrad över brosan och hans familj. Dom kom hem från Turkiet i lördags och är nu brakförkylda... Det är väl inte svininfluensa? Eftersom jag har en kronisk sjukdom, vaskulit, med nedsatt njurfunktion som följd, så är jag liiite orolig.... Men det är säkert bara en vanlig förkylnining.


På söndag har Filip match igen. Hemma mot Kinna IF. Spännande!


Känns som den här helgen också kommer att gå fort... ;-) En tur med hästarna och lite hushållsarbete, så är nog resten av tiden klar!


Ha en härlig helg!

Av carin johansson - 13 augusti 2009 10:38

I tisdags kväll var det dags att börja rida igen efter sommaruppehåll. Alltid lika roligt att komma i gång! Jim stod där med ett leende på läpparna och såg lite lätt illmarig ut... Detta blir inte lätt, tänkte jag. Dessutom var vi bara 4 st som kom... Så han körde igång och körde hårt. Jag var rätt kaxig i går morse men idag... Så har jag ont... På alla tänkbara ställen... Ja, ja. Jag brukar trösta mig med att det är ett kvitto på att man har gjort något.


Jag fick den lilla söta Beata. Bits fram och sparkas både FRAM och BAK! Har min inte hästskräck är det lätt att få det när man har umgåtts med henne! :-) Men jag hade sådan tur att hon gick lektionen före, så jag kunde bara kliva in i ridhuset och ta över, färdigsadlad, framriden och klar!


Jag var ju på Madonna i helgen. Har hört ekot från Give 2 me dom sista dagarna... Vilket drag! Men en sak som jag ändå inte riktigt kan släppa var sällskapet som satt på min vänstra sida. Efter halva introt, alltså när showen startat, stormar ett sällskap in och slår sig ner jämt mig.  Donnan som satt direkt till vänster halade ganska omgående upp sin telefon och börjar SMS:a. Någon i sällskapet reser sig, ut och köper öl till resten. Showen fortskrider. Någonstans mitt i showen så välter donna nr 3 från mig, ut sin öl,vilken öl  i ordning har jag vid detta laget inte koll på, som givetvis rinner rätt ner på tjejen framför... 5 minuter senare ser jag i ögonvrån hur donna nr 3 börjar dra upp handen för munnen och Yes! där kom pizzan... Rätt ut på golvet och ner på tjejerna framför... Fy f..n, vad det stank! Och dom stackarna framför henne fick bara resa sig och gå ut. Då hör det till saken att hon satt TVÅ sittplatser från trappan... TVÅ sittplatser, men orkar inte bemöda sig att resa på sig utan lägger pizzan på dom framför! Man saknar ord! Betala 880 kr för att dricka sig plakat, spy, och sedan drypa av efter halva showen... Wow vilken lyckad konsert! Mina tankar går till dom två stackars tjejerna som satt framför... Hade det varit jag, så hade det nog blivit en rak höger!!! För egen del så klarade jag mig hyfsat undan. Personalen kom och sanerade ganska omgående. Och så var det ju bara sms:bruttan kvar... Som fortstatte konstant att SMS:a under hela konserten. Fascinerande! Men, men ... Vi är alla olika! Och tur är väl det!


Kram



Av carin johansson - 11 augusti 2009 13:21

är underbart söt, men det kan vara liiiite påfrestande ibland att vara Matte... I går upptäckte dottern att den lilla ögonsten vid ett obevakat ögonblick hade smitit in i "finrummet", som vi för övrigt håller stängt sedan guldklimpen gjorde entre, och hittat min fina, nya matta från Kasthall och tagit den för gräsmatta... Sagt och gjort, Selma tyckte den var utmärkt att kissa på. Tur att Matilda upptäckte vad som hade hänt och åtgärdade problemet. Stackars Matilda har för tillfället inte ett enda par skor hemma som inte har bitmärken efter en viss liten valp... Suck, det går väl över, hoppas jag! Hon är blixtsnabb när hon så om bara för en halv minut blir lämnad åt sitt öde. Direkt ut till skohyllan och spana in nästa offer... Men något väldigt possitivt! Hon har sovit hela natten utan en enda olycka! Duktig vovve! Jag har ställt klockan på 02.30 och så ut med den lilla för att förekomma alla olyckor. Detta har varit väldigt effektivt, men tröttsamt... Kan ju inte påstå att jag hoppar ur sängen precis när klockan ringer... Men när jag kom ner kl 02.31 i natt så låg den lilla grisen där och sov sååå djupt så jag hade inte hjärta att väcka henne. Det får bära eller brista. Maken skulle gå upp 04.30 så jag tänkte att det går nog... Vilket det gjorde! Duktig Selma! Lovar att försöka publicera bild på det lilla monstret...


I kväll är det dax för ridning igen efter sommaruppehåll. Så roligt! Lite nervös är man allt... Hur ska det gå, hur ska det gå... Man är ju inte purung längre och kanske något förståndigare...;-) Kanske...


Ha en bra kväll! Kram

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<<
Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

mail


Ovido - Quiz & Flashcards